2016 m. sausio 18 d., pirmadienis

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Esu labai dėkinga savo kolegei, draugei ir minčių įgyvendintojai Miglei už visą darbą,  negailėtą laiką ir suteiktą galimybę pagaliau pasidalinti su visais savo receptais ir idėjomis.
Taigi, nors ir kiekvienas esame darbų sūkuryjbet nepamirškime skirti laiko sau prie puodelio arbatos ar kavos su sausainiu rankoje. 

Puikių minčių ir pasvarstymų apie gyvenimą, galite paskaityti: Devynios mintys
O aš dalinuosi žemės riešutų sviesto sausainių receptu, skanaus! :)

  • 8 v.š. (115g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 puodelio (120g) rudojo cukraus
  • 1/2 puodelio (100g) baltojo cukraus
  • 1 didesnis kiaušinis, kambario temperatūros
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 60-70 gr. pasmulkintų žemės riešutų (žiūrėti patarimus)
  • 3/4 puodelio (200g) kreminio žemės riešutų sviesto
  • 1 3/4 puodelio (250g) miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 laipsnių Celcijaus.
2. Su elektriniu mikseriu ar rankomis sumaišyti sviestą, rudą ir baltą cukrų iki baltumo. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ir vėl gerai išmaišyti. Jei naudojatės mikseriu nuo dubens kraštų nugriebkit sviestą.
3. Masę sumaišyti su žemės riešutų sviestu ir smulkintais riešutais.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Galiausiai, miltų ir riešutų sviesto mišinius gerai išmaišyti kartu, kol neliks miltų gumulėlių. 
5. Yra keli būdai suformuoti rutuliukus: naudoti ledų šaukštą arba tarp rankų susukti po rutuliuką.

Skardoje tarpai tarp rutuliukų turėtų būti maždaug 2 cm. Įdėję juos į skardą mediniu ar metaliniu šaukštu šiek tiek juos įspausti. 
6. Kepti sausainius apie 13-16 minučių, kol jie bus auksinės spalvos, o kraštai bus šiek tiek tamsesni. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Skanaus!

PATARIMAI:
1. Atvėsusius sausainius galite aplieti šokoladu arba prieš kepant uždėti šokolado gabaliukų.
2. Originaliame recepte nebuvo žemės riešutų, bet jei norite pabrėžti skonį galite jų įdėti. Galite dėti ne tik nesūdytų riešutų, bet ir pakepintų, sūdytų. Bus įdomesnis skonis, tik tokiu atveju, nedėkite druskos.
Šaltinis: David Lebovitz


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą