2014 m. kovo 7 d., penktadienis

Itališkas Zukoto desertas (Zuccotto)

  Šis desertas yra vienas iš variantų, ką galima pagaminti iš naminės rikotos. Ir viena iš alternatyvų, kai namuose nėra orkaitės, o norisi kažko saldaus bei galvoje sukasi mintys, kad jau ilgokai negaminau deserto. Be to, noriu paminėti, kad šis desertas yra labai sotus ir tikrai užteks didesniam būriui valgytojui po mažą gabaliuką.
Receptas yra Gennaro, J. Oliver draugo.

1 pav.
2 pav.



INGRIDIENTAI:
  • 33 Damų pirštelių (kiekis priklauso nuo dubenio dydžio)
  • 250 ml (1stiklinės) stiprios kavos su 1 arb.š. pirštelių mirkymui arba amareto, o jei valgys ir vaikai- juodosios arbatos
  • 500 g. rikotos
  • Maža saujelė džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, ananasų gabaliukų ir kitų mėgstamų)
  • 60 g. smulkintų migdolų arba plokštelių
  • 40 g. ( galima daugiau) juodo šokolado, supjaustyto mažais gabaliukais
  • 1 arb.š. vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • 4 valg.š. cukraus
  • 1 1/2valg.š. kakavos
  • Apibarstymui kakavos ir cinamono
PARUOŠIMO EIGA: 
  1. Pasiruošti indą: reiks gilaus dubenėlio į jį dėti maistinės plevelės, kad ja visas plotas būtų padengtas ir pasilikt 4 cm. kraštelius.
  2. Damų pirštelius mirkyti pasirinktame gėrime. Kiekvieną pirštelį įmerkite į kavą (mano atveju) ir palaikykite 1 sec. Pirštelius išdėliokite giliame dubenyje žr. 1 pav.
  3. Ruošiame įdarą: į rikotą dėti mažais gabaliukais supjaustytus džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, migdolų plokšteles, cukrų ir vanilinį cukrų.
  4. 3/4 dalies rikotos įdaro dėti ant damų pirštelių pagrindo žr. 2 pav.
  5. Ant įdaro vėl dėti damų pirštelių.
  6. Į likusią dalį dėti 1 1/2 kakavos ir viską išmaišyti ir sudėti ant pirštelių sluoksnio.
  7. Ant kakavinio įdaro vėl dedame damų pirštelių.
  8. Maistinės plevelės kraštelius uždėti ant paskutinio pirštelių sluoksnio,viską paspausti ranka ir dėti į šaldytuvą 5 val.
  9. Po 5 val.: desertą apversti ant lekštutės ir apibarstyti kakavos ir cinamono mišiniu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą