Receptas yra Gennaro, J. Oliver draugo.
1 pav. |
2 pav. |
INGRIDIENTAI:
- 33 Damų pirštelių (kiekis priklauso nuo dubenio dydžio)
- 250 ml (1stiklinės) stiprios kavos su 1 arb.š. pirštelių mirkymui arba amareto, o jei valgys ir vaikai- juodosios arbatos
- 500 g. rikotos
- Maža saujelė džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, ananasų gabaliukų ir kitų mėgstamų)
- 60 g. smulkintų migdolų arba plokštelių
- 40 g. ( galima daugiau) juodo šokolado, supjaustyto mažais gabaliukais
- 1 arb.š. vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
- 4 valg.š. cukraus
- 1 1/2valg.š. kakavos
- Apibarstymui kakavos ir cinamono
- Pasiruošti indą: reiks gilaus dubenėlio į jį dėti maistinės plevelės, kad ja visas plotas būtų padengtas ir pasilikt 4 cm. kraštelius.
- Damų pirštelius mirkyti pasirinktame gėrime. Kiekvieną pirštelį įmerkite į kavą (mano atveju) ir palaikykite 1 sec. Pirštelius išdėliokite giliame dubenyje žr. 1 pav.
- Ruošiame įdarą: į rikotą dėti mažais gabaliukais supjaustytus džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, migdolų plokšteles, cukrų ir vanilinį cukrų.
- 3/4 dalies rikotos įdaro dėti ant damų pirštelių pagrindo žr. 2 pav.
- Ant įdaro vėl dėti damų pirštelių.
- Į likusią dalį dėti 1 1/2 kakavos ir viską išmaišyti ir sudėti ant pirštelių sluoksnio.
- Ant kakavinio įdaro vėl dedame damų pirštelių.
- Maistinės plevelės kraštelius uždėti ant paskutinio pirštelių sluoksnio,viską paspausti ranka ir dėti į šaldytuvą 5 val.
- Po 5 val.: desertą apversti ant lekštutės ir apibarstyti kakavos ir cinamono mišiniu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą