Naminė rikota. Šokoladas ir druska |
Išeiga: ~260 g.
Išleidau: ~ 2 Lt pienas (1L), ~ 3 Lt rūgpienis (1L)
Skonis: švelni, minkšta, nuostabi rikota tinkanti ir desertui, ir užtepėlei, ir picai. VISKAM :)
Kalorijos 124 kcalViso riebalų 4.7g
Sotieji riebalai 2.8g
Angliavandeniai 12.6g
Baltymai 8.5g
INGRIDIENTAI:
- 1 litras pieno
- 250 ml rūgpienio
PARUOŠIMO EIGA:
- Pieną ir rūgpienį supilti į storapadę gilią keptuvę ar puodą ( storapadis tam, kad pienas neprisviltų) ir virti ant mažos ugnies tol, kol gausis tokie balti gumbeliai ir pamatysite pasūkas.
- Tuomet dar 2 min. pavirti ir išjungti ugnį.
- Į tankiom akutėm kiaurasamtį ''paklokite marlę", supilkite visą virtą turinį ir palikite nuvarvėti. Sausą rikotą dėkite į indelį ir ragaukite, kaip minėjau ji tiks desertams, picoms, užtepėlėms su žolelėmis ir kt.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą