2014 m. kovo 7 d., penktadienis

Naminė rikota

  Esu mačiusi, kaip rikotą gamina šaldant kefyrą, tačiau visada noriu rezultato greitai, dėl šios priežasties vis ieškojau recepto, kuris būtų greitesnis. Taigi, šiai rikotai laiko ir dėmesio reikėjo visai nedaug, ją pagaminau maždaug per 30 min. galbūt mažiau:) Be to, paskaičiavau, kad iš litro pieno ir vienos stiklinės rūgpienio pagaminau maždaug 260 gramų rikotos už dvigubai mažiau lėšų nei būčiau pirkus parduotuvėje.

Naminė rikota. Šokoladas ir druska

Išeiga: ~260 g.
Išleidau: ~ 2 Lt pienas (1L), ~ 3 Lt rūgpienis (1L)
Skonis: švelni, minkšta, nuostabi rikota tinkanti ir desertui, ir užtepėlei, ir picai. VISKAM :)
Kalorijos 124 kcal
Viso riebalų 4.7g
Sotieji riebalai 2.8g
Angliavandeniai 12.6g  
 
Baltymai 8.5g

INGRIDIENTAI:
  • 1 litras pieno
  • 250 ml rūgpienio

PARUOŠIMO EIGA:
  1. Pieną ir rūgpienį supilti į storapadę gilią keptuvę ar puodą ( storapadis tam, kad pienas neprisviltų) ir virti ant mažos ugnies tol, kol gausis tokie balti gumbeliai ir pamatysite pasūkas. 
  2. Tuomet dar 2 min. pavirti ir išjungti ugnį.
  3. Į tankiom akutėm kiaurasamtį ''paklokite marlę", supilkite visą virtą turinį ir palikite nuvarvėti. Sausą rikotą dėkite į indelį ir ragaukite, kaip minėjau ji tiks desertams, picoms, užtepėlėms su žolelėmis ir kt.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą