2014 m. liepos 8 d., antradienis

Sveikuolių keksiukai, tinkantys sergantiems cukriniu diabetu



 Šie keksiukai nėra riebūs ar labai saldūs, kaip tradiciniai keksiukai. Jie puikiai tinka suaugusiems ir vaikams, kurie serga cukriniu diabetu, kurie ne visada gali valgyti šiuos saldumynus, be to jie itin sotūs. Gaminant šiuos keksiukus itin svarbu tikslus produktų kiekis, kad ingridientai atitiktų proporcijas. Skanaus! :)
Iš viso 1 keksiuke angliavandenių: 18 g.

12-14 keksiukų
INGRIDIENTAI:

  • 80 g. (250 ml) kokosų drožlių
  • 50 g. (125 ml) avižinių dribsnių
  • 40 g. (70 ml) sezamų sėklų
  • 40 g. (70 ml) saulėgrąžų
  • 5 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 220 ml pieno
  • 200 g. (300 ml) miltų
  • 1 arb.š. kepimo miltelų
  • 2 valg. š. kvietinių sėlenų
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • 80 g. (100 ml) razinų (aš nedėjau, nes ne itin mėgstu jas, bet jeigu Jūs mėgstate, tuomet būtinai įdėkite)

PARUOŠIMO EIGA:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių Celcijaus.
  2. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišyti ir paskrudinti sausoje keptuvėje.
  3. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su ruduoju cukrumi ir medumi bei su išlplaktais kiaušiniais ir pienu.
  4. Miltus sumaišyti kitame dubenyje kartu su kepimo milteliais, kvietinėmis sėlenomis, razinomis ir paskrudintu mišiniu.
  5. Į sausus produktus supilti kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišyti, kad tešla taptų vienalytė. Tešlą išpilstyti į keksiukų formeles.
  6. Keksiukus kepti 20-25 min.
PATARIMAI:
  • Iškeptus keksiukus galite apibarstyti  šaukštu cukraus pudra, vienas šaukštelis nepridės itin daug angliavandenių.
  • Į tešlą galite įdėti tarkuotos citrinos žievelės.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą