2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Trinta moliūgų ir obuolių sriuba



Ingridientai: 
  • 1 puodelio vytintos ar rūkytos dešros
  • 2 saliero stiebų
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 1/2 arb. š. kario pudros
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • apie 3 1/2 ar 4 puodelių moliūgo be sėklų, nulupto, supjaustyto kubeliais
  • 2 puodeliai vištienos sultinio su mažiau druskos
  • nuo 2 iki 2 1/2 puodelio vandens
  • Grietinės pateikimui

Paruošimo eiga: 

1. Rūkytą ar vytintą dešrą supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant vidutinės ugnies, kad gautųsi skrebučiai ir išsiskirtų riebaliukų. Pakepintą dešrą padėti ant pop. rankšluosčio. Iš keptuvės išgriebti 2 šaukštus riebaliukų ir pilti į puodą, kuriame virsime sriubą (jei jūsų dešra buvo neriebi, tuomet į puodą įpilkite dar 2 šaukštus augalinio aliejaus).

2. Kubeliais supjaustyti saliero stiebus, morkas, svogūnus ir dėti į pakaitintą puodą, kuriame yra 2 šaukštai riebalų nuo dešros. Kepti daržoves iki auksinės spalvos maždaug nuo 10 iki 12 min. Po to įberti kario ir dar pakepti apie 1 min. neuždenkite puodo.
3. Kol daržovės keps, nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves ir obuolius.
4. Į puodą įdėti bulves, obuolį, moliūgą, sultinį, 2 puodelius vandens, 1 arb. š. druskos ( aš dėjau mažiau) ir 1/4 juodųjų pipirų. Viską virti 15- 20 min.
5. Išvirtą sriubą sumalti blenderiu, jeigu reikia įpilkite 1/2 puodelio vandens ir pašildyti.
6. Patiekiame su kepta dešryte, grietine ir šviežiu obuoliu, supjautytu lazdelėmis.
Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą