2014 m. liepos 8 d., antradienis

Cukriniai pinigėliai (Cukrinukams)

 

Tai paprasti sausainiukai, tačiau labai skanūs, trapūs išorėje, minkšti viduje bei ne per saldūs. Sausainėlių viršų galite pabarstyti cukrumi, tuomet jie bus dar skanesni.
Angliavandenių 1 porcijoje: 7,5 g.



48 sausainiai, jeigu vienas sveria apie 14 g.
INGRIDIENTAI:
  • 280 g. miltų
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1/2 arb.š. geriamosios sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 120 ml rapsų aliejaus ( aš naudojau tyrą alyvuogių aliejų)
  • 4 šaukštai 67% margarino
  • 150 g. cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis aguonų, jei norite ir turite

RUOŠIAME:
1. Viename dubenyje sumaišyti miltus, krakmolą, sodą ir druską.

2. Didesniame dubenyje margariną sumaišyti su aliejumi. Viską plakti el. maišikliu ar ranka, kol masė pasidarys vienalytė. Plakant supilti cukrų ( kelis šaukštus pasilikti apibarstyti sausainius), vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį. Viską gerai išplakus, supilti miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų miltų gumulėlių.

3. Paruoštą tešlą valandai įdėti į šaldytuvą arba 30 min. į šaldiklį.


4. Iš atšaldytos tešlos suformuoti apie 48 graikinio dydžio rutuliukus ir apie 4 cm atstumu išdėlioti kepimo skardoje ( nepamirškite iškloti kepimo popieriumi skardos).

5. Visus rutuliukus suploti, įspausti skaičių, arba šakute padaryti groteles ir apibarstyti likusiu cukrumi. Aš dar apibarsčiau aguonomis.

6. Sausainius 175 laipsnių orkaitėje kepti 10-15 min.

7. Ataušinkite ant grotelių, kad būtų traškūs.

IR SKANAUS prie arbatos puodelio!

PATARIMAI:
  • Sausainius galite pabarstyti ruduoju cukrumi arba uždėti braškės ar obuolio gabaliuką.


Receptas iš knygos "100 desertų sergantiems diabetu".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą