2014 m. vasario 22 d., šeštadienis

Pirmasis įrašas: Šaldytas riešutų sviesto ir bananų desertas

6 asmenims: 1 porcija: 176 g.
Kalorijos 728 kcal
Riebalų 53 g.
Sotieji riebalai 19,6 g.
Cholesterolis 63 mg.
Natris 944 mg.
Kalis 519 mg.
Angliavandeniai 54,8 g.
Cukrus 20.3g  
Baltymai 15.3g

Ingridientai:
2 pakelių paprastų šokoladinių sausainių, naudojau ,, Selgos" ( jei nemėgstate šokoladinių, naudokite kokius norite)
1/2 (113 g.) puodelio sviesto
1/2 puodelio cukraus, naudojau šiek tiek mažiau
1 puodelis riešutų sviesto
1/2 arb. š. vanilinio cukraus
1 puodelis 35 % atšaldytos grietinėlės
1 didelis bananas arba 2 mažesni
1/4 puodelio sūdytų, pjaustytų žemės riešutų

Paruošimo eiga:
1. Su virtuviniu kombainu, blenderiu ar "kočėlu" sutrupinti visus sausainius iki smulkių trupinių.
2. Šiek tiek palydyti sviestą ir dėti į sausainių trupinius, viską gerai išmaišyti, kad sausainių masė suliptų.
3. Sausainių masę dėti į norimą formą ( mano buvo 24 cm. skersmens) ir gerai supresuoti, formos šonus taip pat padarykite ir dėkite į šaldytuvą.
4. Į prikaistuvą pilkite pieną, cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies tol, kol cukrus ištirps.
5. Į dubenį dėkite riešutų sviestą, vanilinį cukrų, pieno ir cukraus mišinį. Viską išmaišyti iki kreminės ir purios masės.
6. Atskirame inde gerai išplakti atšaldytą grietinėlę.
7. Grietinėlę dėti į riešutų sviesto, pieno ir cukraus mišinį, viską gerai išmaišyti.
8. Griežinėliais supjaustyti bananą arba 2 bananus. Ant išimtos sausainių masės paskirstyti bananų griežinėlius, užpilti riešutų sviesto masę. Pyragą vėl dėti į šaldytuvą bent 5 valandoms.
9. Papuošti sūdytais riešutais, aš jų neturėjau, todėl uždėjau gervuogių:)

Skanaus!
Šaltinis:http://www.justataste.com/2012/08/frozen-peanut-butter-banana-pie/









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą